18:30

Spindelns BK

Referat: HK Bollebygd - Spindelns BK

HEMMAPREMIÄR!
Första herrseniormatchen i Bollebygd på 20 (?) år slutade med succé, Ett nästan tresiffrigt antal åskådare fick se ett fulltaligt HK Bollebygd inleda lite trevande mot de rödblåa lirarna från Götet, inte Örgryte men väl Spindelns BK. Bortalaget visade upp ett stakt försvarsspel inledningsvis occh tog en tremålsledning i halvtid (9 - 12). I andra halvlek blev en Spindel-utvisning och ett grymt välspelande försvar, som gav Jonny i mål lite lättare avslut att rädda, nyckeln till ett ryck från 12-15 till 16-15. De gröna eleganterna visade sedan rejäl kämpaglöd och med mycket avbytare kunde man hålla ett högre tempo och utöka sin ledning till seger med 27 -24. Matchens prestation kom mitt i andra halvlek när Christoffer Cardelli från liggande efter block i försvar kastar sig upp och rusar 3/4 av planen förbi trötta spindlar för att solokontra in ett mål till tvåmålsledning.
GRYMT jobbat HK Bollebygd! Handboll är en publiksport även i Bollebygd en fredagkväll!